Αναπολώντας την οικογενειακή παράδοση
Το Villa Athina όπως δηλώνει και η ίδια η ονομασία του κουβαλάει μια μακρά παράδοση από πίσω. Πολλά χρόνια πριν, όταν ο τουρισμός στην Ελλάδα βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα, οι πρωτοπόροι του Αμπράμ, το ζεύγος Αλιμπέρτη, ο Ευθύμης και η Αθηνά αποφασίζουν να ξεκινήσουν την οικογενειακή παράδοση στην σφαίρα του –τότε– αδιαμόρφωτου τουρισμού. Το πρώτο τους βήμα πραγματοποιείται με την κατασκευή ενός εστιατορίου. Η Αθηνά, αυτοδίδακτη καθώς ήταν γρήγορα καταφέρνει να γίνει γνωστή όχι μόνο για τις εξαίρετες μαγειρικές της ικανότητες, αλλά και για την ιδιαίτερη επινοητικότητά της να εφευρίσκει νέες συνταγές από τα τότε λιγοστά προϊόντα, ως απόρροια μιας δύσκολης εποχής. Σε ένα απομακρυσμένο μέρος σαν το Αμπράμ, τόσο εκείνη όσο και ο Ευθύμης συνήθιζαν να παρέχουν μοναδικά σπιτικά φαγητά, όλα μαγειρεμένα με υλικά και προϊόντα αντλημένα απευθείας από τα χωράφια τους, τους κήπους, τα ζώα τους και φυσικά από το ψάρεμα.